top of page

Wie zijn wij?

Kameraod Brouwers is in 2019 ontstaan uit het brouwkameraadschap tussen vader en zoon Verbruggen. Vader Joep heeft al jarenlange brouwervaring wanneer Jeroen, enthousiast geworden door zijn vader, zich al op vroege leeftijd aansluit bij deze hobby. Al jarenlang brouwen wij samen, al dan niet met andere Kameraoden, speciaalbier voor eigen consumptie. Het organiseren van gezellige proefavonden voor familie en vrienden is dan ook een vanzelfsprekendheid.

 

Als leden van het Noord-Limburgs brouwgilde Dionysos raakten wij verder gefascineerd door de speciaalbierenwereld. Op zoek naar een objectieve beoordeling van het gebrouwen bier nemen wij al jarenlang namens dit gilde deel aan brouwwedstrijden.

Nederlands Kampioen Bierbrouwen.jpg

In 2018 behaalt Jeroen met zijn deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap bierbrouwen een prachtig resultaat. Hij wordt met zijn bier winnaar van de Klasse D: bieren met een donkere kleur vanaf 30 EBC en een begin s.g. ≥ 1060. Het prijswinnende bier is een heerlijk zoetige dubbel met een vleugje zoethout en rozijn.

 

Joep weet de prijzenkast in 2019 verder te vullen met een 3e plaats tijdens het Open Nederlands Kampioenschap in dezelfde klasse D. Deze prijs wordt gewonnen met een Quadrupel met gerookt eiken. Hij brouwde dit mooie bier samen met zijn brouwkameraad Phil Janssen.

De al langer gekoesterde wens van Jeroen om een eigen (semi-)professionele brouwerij te starten wordt begin 2019 serieuzer na enkele gesprekken met de eigenaar van de Horster Kasteelboerderij. Op dat moment ondergaat de Kasteelboerderij een grote renovatie en wordt verbouwd tot Restaurant Graaf ter Horst. Beide partijen worden enthousiast over het ambitieuze plan om een brouwruimte te creëren binnen de muren van dit historische pand.

Geïnspireerd door de locatie presenteert Jeroen zijn plannen aan zijn brouwkameraad Joep. Zijn vader is direct enthousiast. Hiermee is de oprichting van Kameraod Brouwers sinds februari 2019 een feit!

In 2022 behaald Jeroen zijn Diploma internationaal biersommelier in Obertrum (Oostenrijk). Dit vormt naast het brouwen van bieren en verzorgen van proeverijen een hele mooie aanvulling op het geheel. 

Achtergrond textuur.jpg
LOGO_KAMERAOD_BROUWERS_TITEL_LOS_WIT.png

Contact:

info@kameraodbrouwers.nl

Bezoekadres:

Kasteellaan 1

5961 BW Horst

© 2019 by Kameraod Brouwers

bottom of page